Tübitak 2209-A 2022 1. dönem desteklenen projelerimiz

2022 yılında Tübitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında öğrenci başına düşen proje sayısına göre Türkiye birincisi olan tüm Samsun Üniversitesi öğrencilerimizi, hocalarımızı tebrik ediyoruz.

Henüz 2 yıllık bir bölüm olarak Mimarlık Bölümünden 9 öğrencimizin 5 araştırma projesi de Tübitak 2209-A desteğine layık görüldü. Türkiye genelinde destek verilen 12 mimarlık araştırma projesinin 5’inin fakültemize ait olması ayrıca gurur verici.

Destek görülen projeler,

Samsun Tarihi Merkezinde Kaybolan Mimarlık Mirasının Belgelenmesi ve Analizi (1850-1960)
Hümeyra Uslu, Melike Serilmez
Danışman: Evrim Düzenli

Samsun I, II ve III No’lu Kentsel Sit Alanlarında Koruma Altındaki Yapıların Renk Analizi ve Haritalanması
Merve Söyleyici, Aysima Erel
Danışman: Vedia Derda Taşar

Karadeniz Kıyı Şehirleri Hakkında Yapılmış Mimarlık Lisansüstü Tezlerinin Bibliyografyası, Haritalandırılması, İstatistiki Değerlendirmesi ve Yorumları
Ayşe Karapıçak
Danışman: Halil İbrahim Düzenli

Mimari Geçmişi Bugüne Taşımak ve Lisansüstü Araştırmalarındaki Değerlendirme Çerçeveleri: Mimarlar Turgut Cansever ve Sedad Hakkı Eldem Üzerine Yapılmış Lisansüstü Tezlerinin Açıklamalı Bibliyografyası ve İçerik Analizi
Havva Alkan
Danışman: Halil İbrahim Düzenli

Mimarlık Lisans Eğitiminde Mimarlık Tarihi Derslerinin İçerik Analizi
Havva Alkan Eren Güler, Mücahit Öztav, Selehattin Sarıkaya
Danışman: Hande Eyüboğlu

02 Ekim 2023
323 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?