Yönetim ve Danışma Kurulu

Anasayfa » Yönetim ve Danışma Kurulu

 

 

 

Doç. Dr. Halil İbrahim Düzenli
Müdür

Mail icon  Font Awesome Brands Orcid Icon | Font Awesome Brands Iconpack | Font Awesome Team Academia Icon | Academicons Iconpack | Academicons Team

2000 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede tamamladığı “Mimari Otonomi ve Medeniyet Ben-idraki Kavramları Bağlamında Turgut Cansever Projelerinde Biçim, İşlev, Yapı ve Anlam Analizleri” isimli teziyle (2005) yüksek mimar; “Mimar Mehmed Ağa ve Dünyası: Risâle-i Mi‘mâriyye Üzerinden 16. ve 17. Yüzyıl Osmanlı Zihniyet Kalıplarını ve Mimarlığını Anlamlandırma Denemesi” teziyle (2009) doktor unvanı aldı. Karadeniz Teknik (2001-2009), Mardin Artuklu (2009-2015), Fatih Sultan Mehmet Vakıf (2015-2018) ve İstanbul Şehir (2018-2020) üniversitelerinde çalıştı. Temmuz 2020 tarihinden itibaren Samsun Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesidir.

Akademik çalışma alanları şunlardır: Mimarlık tarihyazımı, İslam coğrafyasında mimarlık, 16-17. yüzyıl Osmanlı mimarisi, 20-21. yüzyıl mimarlık kuramları ve uygulamaları, Turgut Cansever, Ufkî Şehir, Trabzon, Mardin ve İstanbul şehir tarihi.

İdrak ve İnşa: Turgut Cansever Mimarlığının İki Düzlemi (Klasik 2009; 2019), Trabzon Kent Mirası: Yer-Yapı-Hafıza (Ö.İ.Tuluk ile, Klasik 2010), Cumhuriyet Döneminde Ümraniye: Şehirleşme, Toplum, Ekonomi ve Yönetim II (Y.Uğur, S.Aslaner, A.Arlı, E.Yücesoy ile, Ümraniye Belediyesi 2019) kitaplarının yanı sıra editörü olduğu kitaplar Bir Mimari Deneyim: Trabzon ve Sarayevo’da Mahalle / Jedan Graditelski Pokusaj: Mahale u Trabzonu i Sarajevu (Nüans 2007), Trabzon Kent İçi Kültür Varlıkları Envanteri (H. Özen vd. ile, Trabzon Valiliği 2010), Antik Çağdan XXI. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi – Mimari – Cilt 8 (İSAM ve İBB Kültür AŞ. 2015), Ufki Şehir: Turgut Cansever’in İzinde (Klasik ve Esenler Şehir Düşünce Merkezi 2016)’dir. Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi-TALİD “Türk Mimarlık Tarihi” (Bilim ve Sanat Vakfı 2009) ile Şehir&Toplum Dergisi “Turgut Cansever” (A.Arlı ile, Marmara Belediyeler Birliği 2019) özel sayılarının editörlüklerini yapmıştır.


 

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Tülay Zıvalı
Müdür Yardımcısı

Mail icon  Font Awesome Brands Orcid Icon | Font Awesome Brands Iconpack | Font Awesome Team Academia Icon | Academicons Iconpack | Academicons Team

Delft Teknik Üniversitesi, Mimarlık ve Yapılı Çevre Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden 2010 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini aynı üniversitede Şehircilik Anabilim Dalı’nda ”Bridging the Bulevar: Transforming the Former Frontline in Mostar, by Using the Existing Network of Public Space in the City” başlıklı tezi ile tamamladı. 2013-2015 yılları arasında Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde başladığı doktora programına 2022 yılında “Cultural Encounters of Ethnic Identities: An Ethnographic Study Of Belonging in the Urban Landscape Of Sarajevo” adlı tezi ile tamamladı. 2017-2022 yılları arası Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Mart 2023 itibari ile Samsun Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesidir. Akademik çalışma alanları: kent sosyolojisi, kentsel çalışmalarda sosyal araştırma yöntemleri, kamusal alanda sosyo-mekânsal modeller, bölünmüş ve çok kültürlü şehirler ve toplumlar, savaş sonrası rehabilitasyon, göç çalışmaları.


 

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Asım Divleli
Yönetim Kurulu Üyesi

Mail icon  Font Awesome Brands Orcid Icon | Font Awesome Brands Iconpack | Font Awesome Team Academia Icon | Academicons Iconpack | Academicons Team

1982 yılında İstanbul’da doğdu. 2005 yılında Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede “Geleneksel Türk Evinin Cephe Analizi: İstanbul-Zeyrek Semti Haydar Mahallesi Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini yazdı. “Arap Ulus Kimliğinin İnşasında Tarihyazımı ve Mimarlık: Mısır Örneği” başlıklı doktora çalışmasını Mardin Artuklu Üniversitesi’nde tamamladı.
Mezun olduğu 2005 yılından itibaren yurt içi ve yurt dışında mimari proje ve uygulamaları yaptı. 2010-2022 yılları arasında Mardin Artuklu Üniversitesi’nde çalıştı. 2015-2017 yıllarında Ürdün Üniversitesi 2017-2018 yıllarında ise Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde araştırmacı olarak bulundu. Akademik ilgi alanları, mültecilik ve mekan, milliyetçilik ve mimarlık, 19. ve 20. yüzyıl modern Arap mimarisidir.


 

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Emin Selçuk Taşar
Yönetim Kurulu Üyesi

Mail icon  Font Awesome Brands Orcid Icon | Font Awesome Brands Iconpack | Font Awesome Team Academia Icon | Academicons Iconpack | Academicons Team

2011 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede “Aslında Neyi Konuşuyoruz: Türkiye’de Cami Tartışmalarına (2009-2013) Yönelik Bir Söylem Analizi” başlıklı teziyle (2015) yüksek mimar; “Tahrir, Tasnif ve Tavsif: Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Şehir ve Mimari” teziyle de (2020) doktor unvanını aldı. Siirt (2013), Mardin Artuklu (2013-2021) üniversitelerinde çalıştı. Mart 2021 tarihinden itibaren Samsun Üniversitesi’nde öğretim üyesidir.

Bazı akademik çalışmaları şunlardır: Türkiye’de Cami Gündemi, Medya ve Mimarlık (2009-2013): Şakirin, Mimar Sinan, Çamlıca ve Sancaklar Camileri Üzerine (Halil İbrahim Düzenli ile, Milel ve Nihal 2/2020), Turgut Cansever ve Mimarisinde Nazarî-Amelî İlişkisi (Türkiye Belediyeler Birliği İller Belediyeler Dergisi, 2019), Kutsal ve Muhayyel Arasında Osmanlı Mimarlık Tarihi: Osmanlı Mimarlık Tarih Yazımında Bir Yöntem Denemesi (Milel ve Nihal 2/2017), İhtiyaç Kavramının Mekan Politiği Çamlıca Camii Örneği (Sosyoloji Divanı 2016), Milel Ve Nihal İnanç, Kültür ve Mitoloji Araştırmaları Dergisi “Kutsal ve Mimari” (Enes Ateş ile, Milel ve Nihal 2/2017) özel sayısının editörlüğünü yapmıştır.


 

 

 

Arş. Gör. Mehmet Salih Özalp
Yönetim Kurulu Üyesi

Mail icon  Font Awesome Brands Orcid Icon | Font Awesome Brands Iconpack | Font Awesome TeamAcademia Icon | Academicons Iconpack | Academicons Team

1997 yılında Van’da doğdu. 2020 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede birinci sınıf stüdyosunda atölye yürütücüsü olarak yer aldı (2020-2021). Yer aldığı “Bosna’dan Anadolu’ya Dostluk Köprüsü” proje kapsamında deneme yazdı. Mimari tasarımda bilişim alanında “Tiflis, Gldani Mikro Bölgeleri Bağlamında Kentsel Verilerin Etmen-Tabanlı Parametrik Tasarım Modellemesi” çalışmayla MSTAS’ta bildiri yayınladı. OKTAA Atölye ile katıldığı yarışmalardan “Muğla, İztuzu Manifesto”, “Konya, Vaha” ve “İstanbul, Sinan Yolu” projelerinden çeşitli dereceler aldı. Almanya’da bulunan “Architecture Energie Plus” ofisinde proje tasarımlarında olarak çalıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarımda Bilişim alanında Yüksek Lisans eğitimini sürdürmektedir. 2022 yılında Samsun Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.


 

 

Arş. Gör. Mustafa Furkan Gündüz
Yönetim Kurulu Üyesi

Mail icon  Font Awesome Brands Orcid Icon | Font Awesome Brands Iconpack | Font Awesome TeamAcademia Icon | Academicons Iconpack | Academicons Team

1995 yılında Ankara’da doğdu. 2018 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 2022 yılında Gazi Üniversitesi’nde ‘’Yüksek Yapılarda Fotovoltaik Panel Kullanımının Cephe Bağlamında İncelenmesi’’ isimli tez çalışması ile tamamladı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Mimarlık Programında doktora eğitimine başladı. Samsun Üniversitesi Tasarım, Mimarlık ve Şehir Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde tamamlanan projelerde tasarım, mimari proje ve şantiye takibi görevlerinde yer aldı. 2020 yılı Şubat ayından beri Samsun Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta. Çalışma alanları; Yapı Bilgisi, Mimarlıkta Yenilenebilir Enerji Sistemlerinin Kullanımı, Yapı Elemanları, Yapı Malzemesi.


DANIŞMA KURULU

Prof. Dr. Hatice AYATAÇ, İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Prof. Dr. Hatice Hümanur BAĞLI, Marmara Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü

Prof. Dr. Abdullah Uğur TANYELİ, İstinye Üniversitesi Mimarlık Bölümü

Prof. Dr. Burhanettin TATAR, Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Doç. Dr. Turan Açık, Aksaray Üniversitesi Tarih Bölümü

Doç. Dr. Alim ARLI, Marmara Üniversitesi Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü

Doç. Dr. Zafer CÖMERT, Samsun Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü

Doç. Dr. Mustafa Uğur KARADENİZ, Samsun Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Doç. Dr. Mustafa Çağhan KESKİN, İstanbul Üniversitesi Mimarlık Bölümü

Doç. Dr. Adem SORUÇ, Samsun Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü

Doç. Dr. Yunus UĞUR, Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü 

Dr. M. Cemil ARSLAN, Marmara Belediyeler Birliği

Dr. Ali SARIALİOĞLU, Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü 

Fatma ALADAĞ, Leipzig Üniversitesi Tarih Bölümü

Mustafa KARAOSMANOĞLU, Mimar Yazar

Öğrenci Destek Hattı