Tübitak 2209-A 2023 1. dönem desteklenen projelerimiz

Türkiye geneli mimarlık bölümleri arasında en çok sayıda desteklenen TÜBİTAK 2209-A projesi öğrencilerimizden! Tıpkı 2022’de olduğu gibi.

Bununla iftihar edilmez de, ne yapılır?

Bu yıl 10 öğrencimizin 7 araştırma projesi desteklenmeye layık görüldü. Pırıl pırıl fotoğrafları ve proje konuları görsellerde. Sevgili gençler ve desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen danışman hocalarımız! Sizinle gurur duyuyoruz ve hepinize başarılı bir süreç diliyoruz. Bu yoldan devam…

Tüm hocalarımızla birlikte Fakültemiz ve Araştırma Merkezimizde lisanstan lisansüstüne, öğretim elemanlarından dış paydaşlara kadar farklı ölçeklerde araştırma nişleri kurguluyoruz. TÜBİTAK 2209 projeleri bu nişlerden biri. Tüm bu nişler ise bir büyük araştırma ortamının, araştırma evreninin oluşmasına önemli katkılar sunuyor.

Üniversitemizin sunduğu imkanlar, yaptığı telkinler ve motivasyon katkısı olmasaydı bu nişler oluşamazdı. Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın’a, Teknoloji Transfer Ofisimizin kıymetli mensuplarına ve diğer yönecilerimize müteşekkiriz. Ayrıca, bu başarı tüm üniversiteye yayılmış durumda. Öğrenci sayısına oranla desteklenen proje sayısı ile üniversiteler arasında Türkiye birincisi Samsun Üniversitesi.

Yeşil Kampüs Uygulamasının Çevresel Farkındalığa Etkisi: Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü Örneği
Dönay Şener, Zeynep Köse
Danışman: Tülay Zıvalı

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde Yenilenebilir Güneş Enerji Sistemleri Kullanım İmkanlarının İncelenmesi
Meltem Topal
Danışman: Mustafa Furkan Gündüz

Fotoğraflar ve Röportajlarla Samsun-Ballıca Tekel Fabrikalarının Fiziksel Yapısının ve Toplumsal Hafızadaki Yerinin Belgelenmesi
İclal Çağın, Zeynep Ezgi Duman
Danışman: Muhammet Talha Öksüzoğlu

Kızılırmak Deltası’nın Kültürel Peyzaj Haritası: Bir Envanter Çalışması
Esmanur Kal, Elif Aslan
Danışman: Tülay Zıvalı

Yeniden İşlevlendirilen Endüstri Yapılarında Enerji Verimli Cephe Tasarımı Samsun Tütün Fabrikaları Örneği
Zeynep Saygı
Danışman: Gökhan Genç

20. Yüzyılda Türkiye’de Mimarların Görünürlükleri ve Akademinin Seçtikleri: Açıklamalı Bir Bibliyografya ve Analiz
Şengül İrem Ocak
Danışman: Halil İbrahim Düzenli

Samsun ve Yakın Çevresindeki Geleneksel Mimariyi İnşa Eden Yapı Ustalarının Hafızasının Kaydedilmesi
Ceyhun Uzun
Danışman: Abdullah Asım Divleli

02 Ekim 2023
348 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?